etusivu
keikat
lehtileikkeitä
levytykset
promokuvat
tilauksiin
tilauksiinKeikkatilaukset:
050-354 2494
siltalaster@gmail.comMusiikkitarvikkeet

tilaa
Ässien ajoilta 1

testi

Beni Siltalan triosta alkoi Ässä-tarina. Taitaa olla Laren ensimmäisiä keikkoja -76, kun hänellä ei vielä ole perinteistä pohjoisen pojan esiintymisasua. Silloin ei vielä ollut käytössä mitään kontrollikaappeja, vaan kaikki tuli selän takaa HH kaiuttimista yleisölle ja orkesterille. Paikka oli Ravintola Albert, joka oli aikanaan yksi suosituimpia tanssi- ja ruokaravintoloita Oulussa. Silloin ihmiset tulivat ravintolaan syömään, juomaan ja nauttimaan musiikista. Ei loikittu pienellä parketilla kilpaa vaihtoaskelilla. Tanssiaskelilla siirryttiin ehkä vain hieman lähemmäs kumppania, että päästiin intiimimpään tunnelmaan. Oikeat tanssit pidettiin tanssipaikoilla


bk1

Viimehetken harjoitukset kotona ennen keikkaa. Jo silloin laulettiin mahdollisimman paljon moniäänisesti. Yhtäläiset asut erottivat veljekset tavallisista tanssiorkestereista.Ohjelmistossa oli paljon Elvistä, Tomppaa ja Paul Ankaa.Tanssipaikoillakaan ei mennyt sormi suuhun. Beni oli jo vuosia kiertänyt lavoja laulavana kosketinsoittajana. Benillä komeili kirjahyllyssä voittopokaali harmonikan soitosta.

Siltalan Jussin letukka kyyditsi bändiä keikalle. Mm. Rajalan Lyly, Piirosen Kari, Päivärinnan Markku, Lohen Olli, Kipinän Risto, Filo, Puurusen Topi ja Sihvolan Esa saivat nauttia kyydistä... jaa, mutta Esan aikana taisikin käytössä olla jo farmari Volga. Letukasta meni nimittäin runko poikki.

markku salon orkesteri

Beni Siltala & Markku Salon orkesteri Volgan kyydissä Lapissa 70-luvun puolivälissä. Vasemmalta Esa Sihvola, Jore Siltala ja Risto Kipinä. Kuva Beni Siltala.

bk2   bk3

Beni Siltala ja Ässät lähdössä ensimmäiselle keikalleen vuonna –78. Benin, Joren ja Laren lisäksi vahvistukseksi otettiin muhkeaääninen laulaja-kosketinsoittaja Esa Sihvola. Neljästä S:llä alkavasta nimestä (3 Siltalaa ja Sihvola) keksittiin nimi Ässät. Keikkabussia ajoivat Beni ja Esa. Nuoremmat veljekset pääsivät ohjaamoon sateen sattuessa, koska lasinpyyhkimet eivät aina toimineet. Jore ja Lare vetelivät naruista, että saatiin sulat liikkeelle.

beni ja ässät

Beni Siltala ja Ässät 1980. Kuvassa Jore Siltala rummut/laulu, Raimo Jokisalmi koskettimet/laulu, Beni Siltala laulu/koskekettimet/pergussion, Hannu Soini basso/laulu.

bsa

Beni Siltala ja Ässät elokuussa 1981 harjoituksissa. "Poika" eli Kinnusen Jukka on koskettimissa, Soinin Hanski ja Jore tutkivat nuotteja ja Lare venttaa. Beni taisi kuvata, kun häntä ei näy.

trio

Vuonna -82 Jore ja Lare perustivat Trio Ässät ja mukaan tuli Rauno Pelkonen. Tällä kokoonpanolla keikkailtiin yli 10 vuotta.

a2000

Vuosituhannen vaihteessa Ässät hurmasi Hakanpään Jounilla teettämillään asuilla. Koskettimissa on Esko ja pillissä on Jokkeri.

a025

Samat asut, uudet kujeet. Jore on koskettimissa, takuuvarma soittaja Soini on jälleen kuvioissa ja Jokkeri on pillissä. Lare yrittää heiluttaa tahtipuikkoa. Vuosi on 2001.

lue lehtileike lue lehtileike lue lehtileike lue lehtileike

Jore ja Lare ovat pari kertaa käyneet Suomi Seuran tilaamana esiintymässä Vancouverissa. Alkuviikko nautiskeltiin vieraanvaraisuudesta. Jokainen suomiseuralainen halusi vuorollaan kuljettaa Ässiä ympäri Vancouveria. Nähtävää ja ihmettelemistä riittikin. Majapaikkana pidettiin molemmilla kerroilla Vatajan pariskunnan asuntoa. Leila ja Kalevi pitivät "pojista" hyvää huolta. Launtaina oli sitten se odotettu vuosijuhla. Ässiä säesti paikkakunnan omat soittajat ja välillä käytettiin taustanauhoja. Tauoilla rupateltiin kuulumisia Suomesta.

aces

Kuvassa Aces Rock'n Roll Band eli Jore, Lare, A-P Laukka ja Soinin Hanski.
Vuosien varrella Ässä-veljesten kanssa ovat soittaneet useat taitavat muusikot mm. Raimo Jokisalmi, Seppo Hynninen, Hannu Perätalo, Timba Rimba-yhtye eli Ari Kulju, Irvan Imppa, Salmelan Timppa, Kalmun Jyrki.

ari4 lare3 jore2

Ari Kulju soittaa haitaria ja koskettimia ja laulaa taustalla. Lare on rummuissa ja Jore soitaa bassoa ja kitaraa. Laulujen soolo-osuudet hoitavat Lare ja Jore. kari Lare Jore

Värrin Kari, Lare ja Jore treenaamassa.

Ässien ajoilta 2   galleriaanLataa levyjä ja   soittoääniä 


haaveillatilauksiinheraava rakkaus

Toivo levyjä mediasta
toiveet